您现在的位置: 动物营养研究所>>本科生培养>>实验教学示范中心

实验教学示范中心

动物抗病营养生物技术教育部工程研究中心

2010-11-11 02:23:06 编辑: 四川农业大学动物营养研究所

教育部重点实验室建设论证会 Discussion for Justification of Construction Protocol of Engineering Research Center of China Ministry of Education

动物抗病营养生物技术教育部工程研究中心以动物营养研究所为依托,整合了四川农业大学动物营养、动物遗传育种和预防兽医学的科研、人才资源与技术力量而组建,2007年8月通过建设计划论证。中心将以现有动物营养,分子育种、疾病防治研究为基础,以动物抗病营养与生物技术成果产业化为核心,按照国家计划,大胆探索技术和体制的创新机制,在技术开发、工程转化、技术辐射和开放服务等领域开展工作。通过5年建设,建立动物抗病营养生物技术研发平台、抗病营养生物技术成果集成与中试平台以及抗病营养生物技术产业化平台,最终建成全国动物抗病营养生物技术的研发中心和高层次创新人才培养基地,为我国饲料工业和养殖业的持续健康发展提供坚强的科技保障。</p>

Engineering Research Center for Biotechnology of Animal Disease-resistant Nutrition, Ministry of Education, based on Institute of Animal Nutrition and incorporated with the personnels from animal genetics and breeding and prevention veterinary, was approved after construction justification in August 2007. Based on the current research achievements in animal nutrition, molecular breeding and disease prevention, the center will focus on the industrialization of disease-resistant nutritional achievements by exploring innovation on both science & technology and industrialization system in the aspects of technique development, industrialization of achievements, technique demonstration and technical service. The center will strive to establish 3 platforms including research and development platform of disease-resistant nutrition biotechnology, achievement integration and amplification platform, and achievement industrialization platform. After 5-year development, the center will become the national  research & engineering center of biotechnologically-based disease-resistant nutrition, and the national education base of high level intellectuals. The center will provide strong supports in science and technology for the sustainable and healthy development of feed industry and animal agriculture in China.